Kyckling korma med sesamrostade morötter
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling korma

sesamrostade morötter
Rätten saknar betyg
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Ingefära
½ bit
Lime
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Garam masala
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
Svartpeppar
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Gul lök
1 st
Olja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartpeppar
1 krm
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Chili flakes
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 838 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg cashewnötter i en skål och täck med varmt vatten.
Skala och finriv ingefära och lägg i en bunke. Blanda ner pressad limesaft, matyoghurt, garam masala och pressad vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. Blanda ner i yoghurtblandningen och låt marinera minst 10 min. 
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot i stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, sesamfrö, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min, tills de har fått fin färg.
Hacka gul lök. Hetta upp lite olja i en rymlig stekgryta. Fräs lök ca 3 min tills den fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, coconut cream, grönsaksbuljong och nymald svartpeppar. 
Häll av nötterna och lägg i stekgrytan. Låt såsen sjuda ca 3 min. Mixa såsen slät med stavmixer. Lägg i kycklingbitarna med marinaden. Låt sjuda ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är klar. 
Grovhacka koriander. Servera kyckling korma med ris och sesamrostade morötter. Toppa med koriander och chili flakes.
Smaklig måltid!