Laktosfri
Utan gluten
Kycklingfilé med tryffelrisotto
rostad rotselleri och parmesanRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Tryffelolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rotselleri
300 g
Olivolja
Salt
Bladpersilja
20 g
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Persillade
1 påse
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 649 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.
Skala och skär rotselleri i kuber, ca 2x2 cm. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Krydda kycklingfilè med salt, nymald svartpeppar och persillade. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda ner riven parmesanost och tryffelolja i risotton. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt lite mer tryffelolja om ni önskar.
Blanda den rostade rotsellerin med bladpersilja. Servera till kyckling och tryffelrisotto.
Smaklig måltid!