Birria taco - Chilistekta fyllda tortillabröd
pulled pork, mozzarella och mangosalsaNytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
2 st
Röd chili
1 st
Olja
Tomatpuré
1 förp
Oxbuljong
1 förp
Rökt chilimix
1 förp
Vatten
1 dl
Pulled pork
1 förp
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
Riven mozzarella
100 g
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 787 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomat. Skiva röd chili.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, chili och tomat ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, rökt chilikrydda, oxbuljong och vatten. Låt sjuda 3 min. Tillsätt pulled pork inklusive buljongen i förpackningen. Låt allt sjuda under lock ca 10 min.
Skala och tärna mango. Finhacka rödlök och koriander. Tärna snackgurka. Lägg allt i en bunke och smaksätt med pressad limesaft och salt.
Plocka upp köttet från grytan och lägg i en bunke. Tillsätt koriander till såsen i grytan. Mixa såsen slät med stavmixer.
Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Dra isär det kokta köttet med två gafflar. Fördela kött och riven mozzarella på ena halvan av varje bröd. Vik över den andra delen av brödet över fyllningen. Pensla på lite av såsen på brödet.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek 2 tortillabröd åt gången, ca 1 min per sida eller tills den fått en fin stekyta.
Häll upp den mixade tomatsåsen i en liten skål per person. Halvera de stekta tortillabröden och servera med mangosalsa och tomatsås. Ät genom att doppa tacon i såsen.
Smaklig måltid!