Färdigpanerad tempura-sej med böngroddar, ponzudressing och chilimajonnäs
0,6 kg CO2e

Färdigpanerad tempura-sej

med böngroddar, ponzudressing och chilimajonnäs
Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Böngroddar
1 förp
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Salt
Jasminris
135 g
Sej tempura
330 g
(Mjölk, Fisk, Vete, Laktos)
Lime
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½-1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 912 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 105 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg upp sej tempura på en ugnsplåt och tillaga i ugnen ca 15 min, tills fisken är krispig.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg majonnäs i en skål och blanda ner srirachasås efter smak.
Strimla eller grovriv morot. Skiva snackgurka. Lägg ner i en skål och blanda ner böngroddar och ponzu. Smaka av med lite salt. Toppa med sesamfrön.
Klyfta lime. Servera tempura-sej med ponzudressad sallad, chilimajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!