0,6 kg CO2e
Färdigpanerad tempura-sej
med böngroddar, ponzudressing och chilimajonnäsRätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Böngroddar
1 förp
Ponzu
1 förp
Sesamfrön
½ förp
Salt
Jasminris
135 g
Sej tempura
330 g
Lime
1 st
Majonnäs
½ dl
Srirachasås
½-1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 912 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 105 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg upp sej tempura på en ugnsplåt och tillaga i ugnen ca 15 min, tills fisken är krispig.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg majonnäs i en skål och blanda ner srirachasås efter smak.
Strimla eller grovriv morot. Skiva snackgurka. Lägg ner i en skål och blanda ner böngroddar och ponzu. Smaka av med lite salt. Toppa med sesamfrön.
Klyfta lime. Servera tempura-sej med ponzudressad sallad, chilimajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!