Zaatarkryddade färsbiffar med bulgur, hummus och tomatsallad
Kalorismart

Zaatarkryddade färsbiffar

med bulgur, hummus och tomatsallad
Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
Bulgur
125 g
(Vete)
Citron
¼ st
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 krm
Salt
1 krm
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Za'atarkrydda
½ förp
(Sesamfrön)
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Citron
¼ st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara till steg 4). Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 2 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft (ca ½ msk), spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
 Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, zaatarkrydda, spiskummin, och salt till bunken. Blanda ihop allt och forma till 4 små eller 2 stora biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta. 
 Tärna tomat och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med citronskal, ruccola, pressad citronsaft (ca ½ tsk), olivolja och salt.
Servera zaatarkryddade färsbiffar med bulgur, hummus och tomat- och ruccolasallad.
Smaklig måltid!