Laktosfri
Asatiska fishcakes
med lime, chili och korianderRätten saknar betyg
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
Koriander
10 g
Röd chili
½ st
Limeskal
½ st
Sejrygg
300 g
Ägg
1 st
Japansk soja
1½ tsk
Salt
1 krm
Ströbröd
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Olja
1½ tsk
Pak choy
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Limesaft
½ st
Limesaft
½ st
Sweet chilisås
1 förp
Japansk soja
1 msk
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 549 kcal
- Fett: 6 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili variera i styrka!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka koriander och finhacka röd chili (se tips!). Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna sejrygg fint. Lägg allt i en bunke.
Blanda ner ägg, japansk soja, salt, ströbröd och pressad vitlök. Mixa ihop lätt med en stavmixer.
Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med lite salt och pressad limesaft.
Forma fisksmeten till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och tryck till dem lätt med hjälp av stekspaden. Stek dem ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Blanda pressad limesaft, sweet chilisås och japansk soja i en skål.
Servera asiatiska fishcakes med basmatiris, pak choysallad och chilisås. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!