Asatiska fishcakes med lime, chili och koriander
Laktosfri

Asatiska fishcakes

med lime, chili och koriander
Rätten saknar betyg
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Koriander
10 g
Röd chili
½ st
Limeskal
½ st
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Japansk soja
1½ tsk
(Sojabönor)
Salt
1 krm
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Olja
1½ tsk
Pak choy
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Limesaft
½ st
Limesaft
½ st
Sweet chilisås
1 förp
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 6 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili variera i styrka!

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka koriander och finhacka röd chili (se tips!). Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna sejrygg fint. Lägg allt i en bunke.
Blanda ner ägg, japansk soja, salt, ströbröd och pressad vitlök. Mixa ihop lätt med en stavmixer.
Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med lite salt och pressad limesaft.
Forma fisksmeten till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och tryck till dem lätt med hjälp av stekspaden. Stek dem ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Blanda pressad limesaft, sweet chilisås och japansk soja i en skål.
Servera asiatiska fishcakes med basmatiris, pak choysallad och chilisås. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!