Kalorismart
Frasig raggmunk med räkor
avokado och dillyoghurtNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Vetemjöl
½ dl
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
½+½ tsk
Smör
½+½ tsk
Salladslök
½ förp
Citronskal
1 st
Räkor
1 förp
Avokado
1 st
Snackgurka
1 st
Salladslök
½ förp
Dill
10+10 g
Matyoghurt
1 dl
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 537 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vispa vetemjöl med mjölk till en slät smet. Vispa sedan ner ägg och salt. Grovriv potatis och krama ur lite vätska och vänd ner potatisen i äggsmeten. Strimla all salladslök (hälften är till steg 2) och blanda ner i smeten.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av räkor. Skär avokado och snackgurka i tärningar. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med salladslöken och ställ i kyl.
Finhacka all dill (hälften är till servering). Blanda dill och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Skär resten av citronen i klyftor.
Hetta upp olja och smör i två stekpannor. Fördela smeten i stekpannorna. Stek på medelvärme ca 4 min per sida, tills de har fått fin färg och är genomstekta.
Servera raggmunk med dillyoghurt och räkor. Toppa med resten av dillen.
Smaklig måltid!