Frasig raggmunk med räkor, avokado och dillyoghurt
Kalorismart

Frasig raggmunk med räkor

avokado och dillyoghurt
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
½+½ tsk
Smör
½+½ tsk
(Mjölk)
Salladslök
½ förp
Citronskal
1 st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Avokado
1 st
Snackgurka
1 st
Salladslök
½ förp
Dill
10+10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
537 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vispa vetemjöl med mjölk till en slät smet. Vispa sedan ner ägg och salt. Grovriv potatis och krama ur lite vätska och vänd ner potatisen i äggsmeten. Strimla all salladslök (hälften är till steg 2) och blanda ner i smeten.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av räkor. Skär avokado och snackgurka i tärningar. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med salladslöken och ställ i kyl.
 Finhacka all dill (hälften är till servering). Blanda dill och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Skär resten av citronen i klyftor.
Hetta upp olja och smör i två stekpannor. Fördela smeten i stekpannorna. Stek på medelvärme ca 4 min per sida, tills de har fått fin färg och är genomstekta.
Servera raggmunk med dillyoghurt och räkor. Toppa med resten av dillen.
Smaklig måltid!