Örtstekt kyckling
med dragonsås, ris och haricots vertsRätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olja
- vatten
Kycklingfilé
300 g
Persillade
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Bananschalottenlök
½ st
Olja
½ tsk
Torkad dragon
½ förp
Minifraiche
1 dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
⅓ påse
Salt
Svartpeppar
Dijonsenap
½ msk
Olja
¾ msk
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Bananschalottenlök
½ st
Basmatiris
135 g
Haricots verts
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 546 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Går även bra att blanda ner haricots verts i salladen!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med persillade, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga klart kycklingen i mitten av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt.
Finhacka all schalottenlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och torkad dragon ca 1 min. Tillsätt minifraiche, vatten och kycklingbuljong, koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Vispa ihop dijonsenap med olja i en salladskål. Skär tomat i mindre bitar. Blanda ner allt i salladsskålen tillsammans med ruccola och resten av schalottenlök .
Koka upp vatten i en kastrull och koka haricots verts ca 1 min.
Servera stekt kyckling med dragonsås, haricots verts (se tips!), sallad och ris.
Smaklig måltid!