Örtstekt kyckling med dragonsås, ris och haricots verts

Örtstekt kyckling

med dragonsås, ris och haricots verts
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
  • vatten
Kycklingfilé
300 g
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Bananschalottenlök
½ st
Olja
½ tsk
Torkad dragon
½ förp
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
⅓ påse
Salt
Svartpeppar
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Olja
¾ msk
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Bananschalottenlök
½ st
Basmatiris
135 g
Haricots verts
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 546 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Går även bra att blanda ner haricots verts i salladen!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med persillade, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga klart kycklingen i mitten av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt.
Finhacka all schalottenlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och torkad dragon ca 1 min. Tillsätt minifraiche, vatten och kycklingbuljong, koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Vispa ihop dijonsenap med olja i en salladskål. Skär tomat i mindre bitar. Blanda ner allt i salladsskålen tillsammans med ruccola och resten av schalottenlök .
Koka upp vatten i en kastrull och koka haricots verts ca 1 min.
Servera stekt kyckling med dragonsås, haricots verts (se tips!), sallad och ris.
Smaklig måltid!