Cà ri gà Saigon - Vietnamesisk kycklingcurry med citrongräs och sötpotatis
Laktosfri
Utan gluten

Cà ri gà Saigon - Vietnamesisk kycklingcurry

med citrongräs och sötpotatis
Rätten saknar betyg
Under 40 min
17 Ingredienser
Detta är en sydvietnamesisk version av kycklingcurry. Maträtten är mild och smakrik med en härlig mix av aromatiska grönsaker, kokosmjölk och kryddor.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • socker
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Majsstärkelse
½ påse
Curry
1 förp
Kycklinglårfilé
300 g
Ingefära
1 bit
Sötpotatis
½ st
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Citrongräs
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Limeblad
5 st
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Coconut cream
1 förp
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 721 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda pressad vitlök, fisksås, majsstärkelse och curry i en bunke. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar (skär inte bort fettet, det smälter i grytan och ger en god och mustig smak). Blanda ner i bunken. Låt marinera till punkt 4.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka ingefära. Skala och skär sötpotatis i tärningar, ca 2x2 cm. Klyfta gul lök. Skär pak choy i grova bitar. Banka sönder roten på citrongräs med baksidan av kniven. Halvera citrongräset.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs marinerad kyckling ca 4 min. Tillsätt sötpotatis, gul lök och ingefära, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, citrongräs, limeblad och fisksås. Låt sjuda ca 10 min, tills sötpotatisen känns mjuk. Blanda ner pak choy och coconut cream, sjud ytterligare ca 1 min. Smaka av med socker och eventuellt lite mer fisksås.
Plocka koriander och klyfta lime. Plocka ut limeblad och citrongräs från grytan. Servera Vietnamesisk kycklinggryta med jasminris. Toppa med koriander och servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!