Krämig rotsellerisoppa
med äpple, räkor och dillRätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Kräftdjur·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Rotselleri
300 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vispgrädde
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
Grönt äpple
1 st
Dill
20 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 674 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ont om tid? Dela äpplet i klyftor.
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Skala rotselleri och skär i mindre bitar. Hacka gul lök. Lägg allt i en kastrull tillsammans med pressad vitlök, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 15 min, tills allt mjuknat.
Häll av räkor och lägg i en skål. Tärna äpple (se tips!) och hacka dill. Blanda allt med räkorna och smulad fetaost.
Blanda ner vispgrädde och vitvinsvinäger. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig rotsellerisoppa i djupa tallrikar med topping och surdegsbröd.
Smaklig måltid!