Krämig rotsellerisoppa med äpple, räkor och dill

Krämig rotsellerisoppa

med äpple, räkor och dill
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Grönt äpple
1 st
Dill
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ont om tid? Dela äpplet i klyftor.

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Skala rotselleri och skär i mindre bitar. Hacka gul lök. Lägg allt i en kastrull tillsammans med pressad vitlök, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 15 min, tills allt mjuknat. 
Häll av räkor och lägg i en skål. Tärna äpple (se tips!) och hacka dill. Blanda allt med räkorna och smulad fetaost.
Blanda ner vispgrädde och vitvinsvinäger. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig rotsellerisoppa i djupa tallrikar med topping och surdegsbröd.
Smaklig måltid!