Asiatisk nudelsoppa med fisk, jordnötter och koriander
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk nudelsoppa med fisk

jordnötter och koriander
Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½-1 förp
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
½ förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär sejrygg i bitar (ca 2x2 cm) och krydda med salt. Skär bananschalottenök i klyftor. Slanta morot. Skiva pak choy. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en rymlig kastrull. Fräs lök och morot ca 1 min. Tillsätt röd currypasta (efter egen smak) och fräs ytterligare ca ½ min. 
Häll på coconut cream, grönsaksbuljong, socker och vatten. Låt koka upp. Tillsätt fisk och pak choy, låt puttra ca 4 min, tills fisken är klar. Smaka av med vitvinsvinäger och lite salt.
Fördela risnudlar i två skålar. Häll på fisksoppa. Toppa med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!