Laktosfri
Utan gluten
Asiatisk nudelsoppa med fisk
jordnötter och korianderNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½-1 förp
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skär sejrygg i bitar (ca 2x2 cm) och krydda med salt. Skär bananschalottenök i klyftor. Slanta morot. Skiva pak choy.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en rymlig kastrull. Fräs lök och morot ca 1 min. Tillsätt röd currypasta (efter egen smak) och fräs ytterligare ca ½ min.
Häll på coconut cream, grönsaksbuljong, socker och vatten. Låt koka upp. Tillsätt fisk och pak choy, låt puttra ca 4 min, tills fisken är klar. Smaka av med vitvinsvinäger och lite salt.
Fördela risnudlar i två skålar. Häll på fisksoppa. Toppa med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!