Nötfärschili med svarta bönor, paprika och surdegspavé

Nötfärschili med svarta bönor

paprika och surdegspavé
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
Svarta bönor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Spiskummin
1 förp
Rökt chilikrydda
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
3 dl
Socker
½ tsk
Oxbuljong
1 förp
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Matyoghurt
2 msk
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 544 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
 Häll av och skölj svarta bönor. Tärna schalottenlök, röd paprika och tomat.
 Hetta upp olja i en rymlig stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt de tärnade grönsakerna, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, rökt chilikrydda, salt och nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 2 min.  
Blanda ner vatten, svarta bönor, socker och oxbuljong. Koka ca 15 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
Servera nötfärschili med en klick matyoghurt och surdegspavé. 
Smaklig måltid!