Zaatarstekt fläskkotlett
med bulgursallad, apelsin och yoghurtRätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- olja
- smör
Matyoghurt
1 dl
Bulgur
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
1½ tsk
Olivolja
1½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Apelsin
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mynta
10 g
Fläskkotlett
300 g
Za'atarkrydda
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Smör
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Strimla schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Skala och klyfta apelsin, skär klyftorna i mindre bitar. Tärna tomat och snackgurka. Blanda ner allt i salladsskålen.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med zaatarkrydda, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 3 min per sida, tills det är genomstekt.
Strimla och blanda ner mynta i salladen. Servera nystekt fläskkotlett med bulgursallad och matyoghurt.
Smaklig måltid!