Zaatarstekt fläskkotlett med bulgursallad, apelsin och yoghurt

Zaatarstekt fläskkotlett

med bulgursallad, apelsin och yoghurt
3.81 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Bulgur
125 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
1½ tsk
Olivolja
1½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Apelsin
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mynta
10 g
Fläskkotlett
300 g
Za'atarkrydda
1 tsk
(Sesamfrön)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Strimla schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Skala och klyfta apelsin, skär klyftorna i mindre bitar. Tärna tomat och snackgurka. Blanda ner allt i salladsskålen.
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med zaatarkrydda, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 3 min per sida, tills det är genomstekt.
Strimla och blanda ner mynta i salladen. Servera nystekt fläskkotlett med bulgursallad och matyoghurt. 
Smaklig måltid!