Laktosfri
Lax med krämig tomatrisoni
zucchini och parmesanRätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Olja
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Risoni
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
1 ½ dl
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 747 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna zucchini och tomat. Grovhacka bladpersilja.
Koka risoni någon minut kortare än tillsagningstiden på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs zucchini och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt tomatpuré, tomat, grönsaksbuljong och vatten. Låt sjuda ca 5 min.
Krydda lax med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxfiléerna ca 4 min runtom, tills de är klara.
Tillsätt avhälld risoni och riven parmesan (spara hälften till servering) till stekgrytan. Låt puttra ca 1 min under omrörning. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera tomat- och parmesanrisoni med stekt lax. Toppa med persilja och parmesan.
Smaklig måltid!