Krämig tomatrisoni med zucchini, parmesan och laxfilé
Laktosfri

Lax med krämig tomatrisoni

zucchini och parmesan
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Olja
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Risoni
1 förp
(Vete)
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
1 ½ dl
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 747 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna zucchini och tomat. Grovhacka bladpersilja. 
Koka risoni någon minut kortare än tillsagningstiden på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs zucchini och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt tomatpuré, tomat, grönsaksbuljong och vatten. Låt sjuda ca 5 min.
 Krydda lax med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxfiléerna ca 4 min runtom, tills de är klara.
 Tillsätt avhälld risoni och riven parmesan (spara hälften till servering) till stekgrytan. Låt puttra ca 1 min under omrörning. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera tomat- och parmesanrisoni med stekt lax. Toppa med persilja och parmesan.
Smaklig måltid!