Utan gluten
Smörstekt torsk
med sauce verts på gröna ärtor, pepparrot och potatisRätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- mjölk
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
Gröna ärtor
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
½ msk
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Pepparrot
½ st
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 550 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter. Avslutat med att koka med broccolin de sista 2 minuterna.
Hacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök ca 2 min. Tillsätt gröna ärtor, vispgrädde, mjölk, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa med stavmixer och smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Skala och finriv pepparot. Klyfta resten av citronen.
Servera smörstekt torskfilé med kokt potatis, broccoli, sauce verts och citronklyfta. Toppa med riven pepparrot.
Smaklig måltid!