Sweet and sour turkey - kalkonfärs med färsk ingefära och chili

Kalorismart

Laktosfri
Utan gluten

Sweet and sour turkey - kalkonfärs

med färsk ingefära och chili
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Morötter
200 g
Rödlök
1 st
Olja
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Basmatiris
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Vispa ihop japansk sojasås, sesamolja, balsamvinäger och socker i en skål, tills sockret lösts upp.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och grovriv morot. Klyfta rödlök. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vitlök, ingefära och chili flakes (efter egen smak) några sekunder. Tillsätt kalkonfärs och rödlök, fräs ytterligare ca 4 min. Krydda med salt. Häll på den sötsura såsen och rör ner morötterna.
Låt sjuda ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Späd med lite vatten om kalkonfärsen upplevs torr. 
Servera sötsur kalkonfärs med nykokt basmatiris. 
Smaklig måltid!