Sesamstekt lax med krämig nudelsallad
Laktosfri
Utan gluten

Sesamstekt lax med krämig nudelsallad

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
Risnudlar
½ förp
Pak choy
1 st
Coleslawmix
1 förp
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
Svartpeppar
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Olja
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 764 kcal
  • Fett: 45 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Klipp gärna nudlarna några gånger med sax efter kokning så blir det lättare att blanda.

 Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten (se tips!).
Skiva pak choy. Lägg i en skål och blanda ner nudlarna, coleslawmix, japansk soja och majonnäs. 
 Krydda lax med lite salt, nymald svartpeppar och strö över sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida tills den är klar. 
Klyfta lime. Servera sesamstekt lax med krämig nudelsallad och limeklyfta.
Smaklig måltid!