Osso buco på pulled pork med potatispurè och gremolata
Utan gluten

Osso buco på pulled pork

med potatispurè och gremolata
Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • smör
  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
20 g
(Mjölk)
Salt
Morot
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Pulled pork
1 förp
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Oxbuljong
1 förp
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
½ krm
Bladpersilja
10 g
Ruccola
30 g
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 645 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär morot och stjälkselleri i små tärningar. Finhacka gul lök och vitlök. Häll av pulled pork, men spara buljongen. Skär pulled pork i grova bitar, ca 3x3 cm.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs morot, selleri, lök och vitlök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt tomatpurè och blanda runt. Blanda ner konserverade körsbärstomater, buljongen från pulled pork, vatten och oxbuljong. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt pulled pork och låt koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från citronen och vitlök. Blanda vitlök, citronskal, ½ msk pressad citronsaft, olivolja och salt i en skål. Finhacka bladpersilja och blanda ner i dressingen. Klyfta resten av den använda citronen till servering.
 Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett purè. Smaka av med lite salt.
Blanda ihop ruccola och bladpersilja i en skål. Lägg upp osso buco med potatispurè på tallrikar. Ringla gremolata över och servera med ruccolablandning och citronklyfta.
Smaklig måltid!