Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- kallt vatten
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Gröna ärtor
½ förp
Rödvinsvinäger
½ tsk
Majonnäs
½ dl
Salt
Svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Isbergssallad
¼ st
Hamburgerbröd
2 st
Vetemjöl
¾ dl
Majsstärkelse
1 msk
Kallt vatten
¾ dl
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 772 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg gröna ärtor och rödvinsvinäger i en mixerbunke och mixa med stavmixer. Blanda ner majonnäs och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva rödlök och tomat tunt. Strimla isbergssallad.
Skär bakpotatis i pommes strips liknande stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills de är klara. Rör om efter halva tiden.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse och kallt vatten i en bunke. Krydda koljafilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna.
Doppa fisken i smeten. Lägg försiktigt ner fisken i den varma stekpannan och stek den i ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med lite salt.
Servera nystekt kolja i hamburgerbröd fyllda med grönsaker och mashed peas. Servera med pommes.
Smaklig måltid!