Fish and chips burgare med mashed peas

Fiskburgare

med ärtor och pommes
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • kallt vatten
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Gröna ärtor
½ förp
Rödvinsvinäger
½ tsk
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Isbergssallad
¼ st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Vetemjöl
¾ dl
(Vete)
Majsstärkelse
1 msk
Kallt vatten
¾ dl
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
772 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg gröna ärtor och rödvinsvinäger i en mixerbunke och mixa med stavmixer. Blanda ner majonnäs och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva rödlök och tomat tunt. Strimla isbergssallad.
Skär bakpotatis i pommes strips liknande stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills de är klara. Rör om efter halva tiden.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse och kallt vatten i en bunke. Krydda koljafilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna.
Doppa fisken i smeten. Lägg försiktigt ner fisken i den varma stekpannan och stek den i ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med lite salt.
Servera nystekt kolja i hamburgerbröd fyllda med grönsaker och mashed peas. Servera med pommes.
Smaklig måltid!