Kalorismart
Laktosfri
Ceviche på räkor
med jalapeño, koriander och krispigt tortillabrödRätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- salt
- bakplåtspapper
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½-1 st
Lime
1 st
Olja
1 msk
Socker
1 tsk
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Räkor (300g)
1 förp
Tortillabröd
½ förp
Olja
½ msk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 447 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För att kunna få ut mycket limesaft - rulla limen med ett hårt tryck mot skärbrädan innan du delar den i två. Använd en gaffel och tryck in i limeköttet medan du pressar med handen!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovhacka koriander, vitlök och jalapeño (ta bort kärnorna för en mildare smak). Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pressad limesaft, olja och socker. Mixa slätt med stavmixer.
Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Häll av räkor och blanda allt en skål.
Kvarta tortillabröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö på lite salt. Blanda runt och rosta i ugnen ca 5 min, tills bröden blivit krispiga.
Tärna tomat och snackgurka smått. Finhacka rödlök. Blanda allt i en bunke och krydda med lite salt.
Blanda ceviche med leche de tigre. Servera med grönsakssalsa och krispig tortilla.
Smaklig måltid!