Kyckling- och rotfruktssoppa med morot
rotselleri och dragon4.16 (508)
Under 35 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Morot
2 st
Rotselleri
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ msk
Curry
½ tsk
Vatten
3½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Milda mat 4%
1¼ dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna morot och rotselleri i små tärningar. Strimla gul lök och finhacka vitlök.
Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs morötter, rotselleri och gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök och curry, fräs ytterligare ca ½ min.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka upp.
Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm och lägg ner i den kokande soppan. Koka upp och sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är klar och rotfrukterna mjuknat något.
Blanda ner Milda mat och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklingsoppan i djupa skålar.
Smaklig måltid!