Grönsakspytt med kyckling och sweet chili

Kalorismart

Laktosfri

Grönsakspytt med kyckling

och sweet chili
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Matvete
1 dl
(Vete)
Kycklingfilé
300 g
Spiskummin
½ förp
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Vitkål
300 g
Röd paprika
1 st
Olja
1 tsk
Sweet chilisås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 524 kcal
  • Fett: 7 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.  
 Skär kycklingfilé i mindre bitar och krydda med spiskummin. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp kycklingen på ett fat, spara stekpannan.
Klyfta rödlök och skiva röd paprika tunt. Skala och grovriv morot och strimla vitkål.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek rödlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt morötter och vitkål i pannan och stek grönsakerna tills de mjuknat, ca 4 min. Smaka av med lite salt. Blanda ner kyckling och matvete, låt allt bli varmt. 
Servera kyckling- och grönsakspytt med sweet chilisås.
Smaklig måltid!