Enkel fiskgratäng med tomat, dill och citron

Kalorismart

Utan gluten

Enkel fiskgratäng

med tomat, dill och citron
Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Purjolök
½ st
Olivolja
½ msk
Milda mat 4%
2½ dl
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
1 krm
Örtmix
½ förp
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 419 kcal
  • Fett: 10 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs purjolök på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, chili flakes, örtmix, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Skär sejrygg i portionsbitar och tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt. 
Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 12 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!