Medelhavskyckling med örtrostad potatis och oliver

Preppat på 5

Utan gluten

Medelhavskyckling

med örtrostad potatis och oliver
Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
1 st
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Pesto genovese
½ förp
(Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
Cocktailtomater
250 g
Snackoliver
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Strö på rosmarin/timjan mix och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen fått fin färg.
Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Toppa med salt och pesto genovese. Lägg cocktailtomater och snacksoliver runtom. Tillaga i ugnen under potatisplåten ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Lägg matyoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera medelhavskyckling med örtrostad potatis och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!