Preppat på 5
Utan gluten
Medelhavskyckling
med örtrostad potatis och oliverRätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
1 st
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Pesto genovese
½ förp
Cocktailtomater
250 g
Snackoliver
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 632 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 41 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Strö på rosmarin/timjan mix och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen fått fin färg.
Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Toppa med salt och pesto genovese. Lägg cocktailtomater och snacksoliver runtom. Tillaga i ugnen under potatisplåten ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Lägg matyoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera medelhavskyckling med örtrostad potatis och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!