Preppat på 5
Utan gluten
Vegetariskt
Snabb linsgryta
med basmatiris och fetaostRätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- socker
- salt
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Röda linser
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
2 dl
Olivolja
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Fetaost
50 g
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 634 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 93 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Klyfta gul lök och tomat.
Lägg gul lök, tomat, konserverade körsbärstomater, röda linser, pressad vitlök, garam masala, grönsaksbuljong, vatten, olivolja och socker i en rymlig stekgryta. Låt puttra ca 20 min under lock, eller tills linserna mjuknat. Smaka av med lite salt.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta lime. Servera linsgryta med basmatiris och limeklyfta. Toppa med smulad festaost, persilja, chili flakes och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!