0,5 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Persisk linsgryta
med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris3.99 (899)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vetemjöl
- vatten
- salt
- svartpeppar
Belugalinser
60 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Curry
2 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Basmatiris
135 g
Torkade tranbär
25 g
Cashewnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 693 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 99 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Hacka schalottenlök. Skala och grovriv morot. Skala rotselleri med en liten vass kniv och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs rotselleri, schalottenlök, pressad vitlök och curry ca 2 min.
Pudra vetemjöl över grytan. Tillsätt vatten, coconut cream, chili flakes (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjuda ca 10 min. Rör ner morot och avhällda linser, låt sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med pressad saft från en lime, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner babyspenat i grytan. Toppa med torkade tranbär och cashewnötter. Servera persisk gryta med basmatiris.
Smaklig måltid!