Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Thailändsk rissallad med vegetarisk färs
med kålrabbi, mynta och jordnötter4.09 (488)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
Lime
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
½ förp
Socker
1 tsk
Kålrabbi
1 st
Morot
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Jasminris
135 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Japansk soja
½ förp
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 698 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka röd chili. Lägg limeskal, pressad limesaft, chili, pressad vitlök, japansk soja och socker i en rymlig bunke. Rör om tills sockret löst sig.
Skala kålrabbi och morot. Strimla kålrabbi, morot och mynta tunt. Grovhacka koriander. Lägg allt i bunken med chilidressing och blanda.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt det kokta riset, japansk soja, malen ingefära och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min.
Blanda thaifärs med kålrabbisallad på ett serveringsfat. Toppa med jordnötter.
Smaklig måltid!