Paprikasoppa med Tanelliost och vitlöksbröd

Kalorismart

0,6 kg CO2e
Vegetariskt

Paprikasoppa med Tanelliost

och vitlöksbröd
3.94 (466)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 487 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
Finriv Tanelli hårdost. Tillsätt ost och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla bladpersilja. Ringla ner lite matyoghurt och strö lite persilja över soppan. Servera med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!