Citronrisotto med getostbakad fänkål och mandelspån
Utan gluten
Vegetariskt

Citronrisotto med getostbakad fänkål

och mandelspån
4.1 (556)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Fänkål
1 st
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Citron
1 st
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 646 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandelspånen i en torr stekpanna ca 1 min!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär fänkål i tunna skivor. Lägg fänkål på en plåt med bakplåtspapper.  Smula över getost och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 15 min, tills fänkålen är mjuk och har fått färg.
 Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Finhacka schalottenlök och vitlök. 
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt så tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv getost. Ta risotton från värmen och rör ner getost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera citronrisotto toppad med getostbakad fänkål, mandelspån (se tips!) och ruccola.
Smaklig måltid!