Timjanstekt fläskkotlett med rotfrukter och rostad vitlökskräm
Utan gluten

Timjanstekt fläskkotlett

med rotfrukter och rostad vitlökskräm
4.07 (939)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 511 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en smord ugnsplåt och blanda med olivolja, torkad timjan och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
 Lägg matyoghurt i en liten skål. Häll olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar få lite färg. Ta från värmen och blanda vitlöksoljan med matyoghurten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
Servera nystekta fläskkotletter med rostade rotfrukter och vitlökskräm.
Smaklig måltid!