Citrusrostad kycklinglårfilé med caesardressad rotfruktssallad

Kalorismart

Utan gluten

Citrusrostad kycklinglårfilé

med caesardressad rotfruktssallad
3.98 (374)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Citrus mix
1 påse
(Svaveldioxid)
Bakplåtspapper
1 st
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 544 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglårfilé i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med citrusmix. 
 Kvarta potatis. Tvätta och skär morötter i grova bitar. Lägg potatis och morot runtom kycklingen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar över allting på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Finriv parmesanost. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp den rostade kycklingen på ett fat. Bryt romansallad i grova bitar. Dela tomat och gurka i mindre bitar. Blanda de rostade rotfrukterna med romansallad, tomat, gurka och caesaryoghurt direkt på plåten.
Servera citrusrostad kyckling med caesardressad rotfruktsallad.
Smaklig måltid!