Laktosfri
Pankostekta kalkonfärsbiffar
med sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad4.21 (447)
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- mjölk
- salt
Jasminris
135 g
Röd chili
½ - 1 st
Koriander
10 g
Malen ingefära
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
1 förp
Socker
½ msk
Olja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Lime, zest
1 st
Mjölk
2 msk
Ströbröd
2 msk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
3 krm
Kalkonfärs
300 g
Panko
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Lime, saft
1 st
Koriander
10 g
Japansk soja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 771 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka röd chili och koriander. Lägg chili, koriander, malen ingefära, pressad vitlök, sesamfrön, socker, neutral olja, tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Tvätta limen och finriv det yttersta skalet. Blanda ihop mjölk, ströbröd, malen ingefära, limezest, salt och kalkonfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Lägg panko på en tallrik. Vänd kalkonfärsbiffarna i panko och stek dem frasiga i en stekpanna med neutral olja, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Skala och finstrimla morot. Strimla gurka. Lägg allt i en skål och blanda med pressad lime och japansk soja. Grovhacka koriander och strö över salladen.
Servera pankostekta kalkonfärsbiffar med jasminris, sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad.
Smaklig måltid!