Halstrad lax i teriyakisås med limedressad rödkål, mango och chilimajonnäs
Laktosfri

Halstrad lax i teriyakisås med limedressad rödkål, mango och chilimajonnäs

Rätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • olja
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Rödkål
300 g
Lime
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ tsk
Mango
1 st
Olja
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 862 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla rödkål och lägg i en rymlig bunke. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen, socker och salt i bunken. Lägg upp rödkålen på ett serveringsfat. Skala och skär mango i mindre bitar. Toppa rödkålssalladen med tärnad mango.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek laxfilé ca 2 min per sida, tillsätt teriyakisås och koka ihop ca 1 min. Ös laxfiléerna med lite sås då och då.
Servera lax i teriyakisås med rödkålssallad, jasminris och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!