Laktosfri
Halstrad lax i teriyakisås med limedressad rödkål, mango och chilimajonnäs
Rätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- olja
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
Rödkål
300 g
Lime
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ tsk
Mango
1 st
Olja
Laxfilé
2 st
Teriyakisås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 862 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 89 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla rödkål och lägg i en rymlig bunke. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen, socker och salt i bunken. Lägg upp rödkålen på ett serveringsfat. Skala och skär mango i mindre bitar. Toppa rödkålssalladen med tärnad mango.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek laxfilé ca 2 min per sida, tillsätt teriyakisås och koka ihop ca 1 min. Ös laxfiléerna med lite sås då och då.
Servera lax i teriyakisås med rödkålssallad, jasminris och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!