Poké bowl med lax, sötsyrligt rödkål och limeaioli
0,9 kg CO2e
Laktosfri

Poké bowl med lax

sötsyrligt rödkål och limeaioli
4.28 (212)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Vatten
1 dl
Socker
½ dl
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 msk
Strimlad rödkål
125 g
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
Lime
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Snackgurka
1 st
Morot
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 848 kcal
  • Fett: 43 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Koka upp vatten och tillsätt socker, salt och vitvinsvinäger. När sockret löst sig, rör ner strimlad rödkål och sjud under lock ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och låt stå till servering.
 Skär laxfilé i kuber och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn laxen på hög värme runt om ca 2 min. Lägg över i en skål och blanda försiktigt ner teriyakisås.
 Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Lägg majonnäs i en skål och blanda ner limeskal, pressad vitlök och salt.
 Skär gurka i långa remsor med osthyvel. Skala och grovriv morot.
Häll av rödkålen. Lägg jasminris i 2 skålar. Fördela rödkål, morot, gurka och lax över riset. Toppa med limeaioli och servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!