Asiatisk kycklingsoppa med kokosmjölk, chili och citrongräs
Laktosfri

Asiatisk kycklingsoppa

med kokosmjölk, chili och citrongräs
Rätten saknar betyg
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • socker
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Citrongräs
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
4 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
1 förp
Fisksås
½ förp
(Fisk)
Socker
½ tsk
Lime
1 st
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 527 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Kyfta gul lök. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär röd chili i tunna skivor. Kvarta champinjoner och klyfta tomat. Krossa roten på citrongräs med baksidan av kniven. Dela sedan citrongräset på mitten. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs citrongräs, lök, ingefära, röd chili och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt coconut cream, fisksås, socker, champinjoner och kyckling. Låt allt sjuda ytterligare ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner tomat och limeskal i soppan och smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av den använda limen och plocka ut citrongräsbitarna från soppan. Servera asiatisk kycklingsoppa med surdegspavé och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!