Laktosfri
Utan gluten
Tomat- och saffransrisotto med fänkål och gremolatamarinerade räkor
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
Fänkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Parmesanost
1 bit
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Olivolja
1 msk
Salt
½ krm
Räkor
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 489 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla fänkål. Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Finriv parmesanost. Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs fänkål, lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt saffran och tomat, stek ytterligare ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv vitlök och det yttersta skalet på citronen. Lägg i en rymlig skål. Finhacka bladpersilja. Blanda ner persilja, olivolja, pressad saft från halva citronen och salt i skålen. Häll av räkor och blanda ner i skålen med gremolata.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera tomat- och saffransrisotto med gremolatamarinerade räkor och citronklyfta. Toppa med bladpersilja.
Smaklig måltid!