Katalansk kycklinggryta med matvete och persilja

Katalansk kycklinggryta

med matvete och persilja
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • rödvinsvinäger
Purjolök
½ st
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Rökt paprikapulver
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Rökt chilikrydda
½ förp
Matvete
125 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 524 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär purjolök och gul paprika i mindre bitar. Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingbitarna ca 5 min, krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt purjolök, pressad vitlök, rökt paprikapulver och torkad timjan, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, vatten, rödvinsvinäger och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka bladpersilja. Servera katalansk kycklinggryta med matvete. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!