Pasta all'arrabbiata
med fetaost, ruccola och valnötter3.74 (327)
Under 30 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Mezze maniche rigate
125 g
Valnötter
15 g
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, chili flakes, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg.
Grovhacka valnötter. Smula fetaost.
Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola.
Smaklig måltid!