Lägre pris
Lägre pris
Vegetariskt
Bönchili med svamp
rökt paprika och basmatiris3.82 (82)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- rödvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olja
1+1 msk
Rökt paprikapulver
½ förp
Spiskummin
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Kinesisk soja
1 tsk
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
¼+½ tsk
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 618 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 92 g
- Protein: 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (se tips). Häll av svarta bönor.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs champinjoner med 1 krm salt ca 3 min på hög värme. Lägg upp på ett fat och spara stekgrytan.
Hetta upp mer olja i stekgrytan och fräs lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt rökt paprikapulver och spiskummin, fräs ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, kinesisk soja, vatten, rödvinsvinäger, socker och salt. Låt puttra minst 5 min.
Vänd ner den stekta svampen och svarta bönor. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera chiligryta med basmatiris och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!