Smak av Jul
Apelsinstekt fläskkotlett
med gräddkokt grönkål3.93 (61)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vatten
Rotselleri
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Grönkål
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Apelsin
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Vatten
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 578 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min till potatisen mjuknat.
Finhacka schalottenlök. Plocka grönkålsblad från de hårda stjälkarna. Strimla grönkålsbladen i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs löken och grönkål ca 5 min.
Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong. Koka upp sjud under lock ca 10 min (späd ev med lite vatten). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj apelsin i ljummet vatten och finriv skalet (spara till servering). Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt pressad apelsinsaft och vatten. Låt sjuda ca 1 min, tills köttet är helt genomstekt och vätskan kokat ner till ca hälften.
Toppa gräddkokt grönkål med finrivet apelsinskal. Servera med apelsinstekt fläskkotlett och ugnsrostade rotfrukter.
Smaklig måltid!