Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
Vegetariskt

Tomat- och zucchinisoppa

med ostgratinerat bröd och krasse
3.92 (271)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • socker
  • balsamvinäger
  • salt
  • bakplåtspapper
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
2 krm
Salt
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Surdegspavé
4 st
(Vete)
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Frömix
½ förp
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tärna zucchini och bananschalottenlök. Finriv all Tanelliost.
 Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, rosmarin/timjan mix, balsamvinäger, grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min. 
 Blanda hälften av osten, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg. 
 Tillsätt resten av osten till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
Toppa tomat- och zucchinisoppa med klippt krasse och frömix (se tips). Servera med ostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!