Vegetariskt
Tomat- och zucchinisoppa
med ostgratinerat bröd och krasse3.92 (271)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- socker
- balsamvinäger
- salt
- bakplåtspapper
Tanelli hårdost
1 st
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
2 krm
Salt
Tanelli hårdost
1 st
Surdegspavé
4 st
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Frömix
½ förp
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 632 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tärna zucchini och bananschalottenlök. Finriv all Tanelliost.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, rosmarin/timjan mix, balsamvinäger, grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min.
Blanda hälften av osten, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg.
Tillsätt resten av osten till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Toppa tomat- och zucchinisoppa med klippt krasse och frömix (se tips). Servera med ostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!