Teriyaki wok med blandfärs, pak choy, sesamfrön och koriander
Laktosfri

Teriyaki wok med blandfärs

pak choy, sesamfrön och koriander
4.34 (200)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Pak choy
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Japansk soja
⅔ förp
(Sojabönor)
Vatten
½ dl
Salt
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 657 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en het och torr stekpanna!

 Strimla gul lök och röd paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Skala och finriv ingefära.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka blandfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt gul lök, röd paprika, ingefära och pressad vitlök, woka ytterligare ca 2 min.
Tillsätt teriyakisås, japansk soja och vatten. Koka upp och sjud ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Blanda ner pak choy och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft. 
Grovhacka koriander och klyfta resten av limen.
Servera teriyaki wok med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och sesamfrön (se tips!). 
Smaklig måltid!