Kyckling i gräddig ajvarsås med sallad på gurka och fetaost

Kyckling i gräddig ajvarsås

med sallad på gurka och fetaost
3.88 (125)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Minutfilé
300 g
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Ajvar relish
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Dela varje minutfilé en gång på längden. Klyfta gul lök. 
Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på ajvar, vispgrädde och vatten. Krydda med salt, socker och lite nymald svartpeppar. Låt puttra ca 5 min under lock. 
Skär snackgurka i stora bitar. Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. Smula fetaost över. 
Servera ajvarstekt kyckling med bulgur och gurk- och fetaostsallad.
Smaklig måltid!