Fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äpple
Rätten saknar betyg
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Småpotatis
400 g
Skivad fläskkotlett
250 g
Smör
½ msk
Olja
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1 dl
Oxbuljong
¼ förp
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 509 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fläskkotlett med salt och nymald svartpeppar ca 3 min per sida. Lägg upp på ett fat.
Skiva champinjoner. Stek champinjoner ca 2 min i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Häll på vispgrädde, vatten och oxbuljong. Låt koka ihop ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna och låt allt bli varmt.
Klyfta rött äpple. Servera fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äppelklyftor.
Smaklig måltid!