Fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äpple

Fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äpple

Rätten saknar betyg
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Småpotatis
400 g
Skivad fläskkotlett
250 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olja
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Oxbuljong
¼ förp
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 509 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
 Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fläskkotlett med salt och nymald svartpeppar ca 3 min per sida. Lägg upp på ett fat.
Skiva champinjoner. Stek champinjoner ca 2 min i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Häll på vispgrädde, vatten och oxbuljong. Låt koka ihop ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna och låt allt bli varmt. 
Klyfta rött äpple. Servera fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äppelklyftor.
Smaklig måltid!