Fläskkotlett i svampsås
med kokt potatis och äpple4.01 (76)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Småpotatis
400 g
Fläskkotlett
300 g
Smör
½ msk
Olja
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1 dl
Oxbuljong
¼ förp
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva fläskkotlett. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fläskkotlett med salt och nymald svartpeppar ca 3 min per sida. Lägg upp på ett fat.
Skiva champinjoner. Stek champinjoner ca 2 min i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Häll på vispgrädde, vatten och oxbuljong. Låt koka ihop ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna och låt allt bli varmt.
Klyfta rött äpple. Servera fläskkotlett i svampsås med kokt potatis och äppelklyftor.
Smaklig måltid!