Minestronesoppa med salsicciafärs och surdegsbröd
Lägre pris
Laktosfri

Minestronesoppa med salsicciafärs och surdegsbröd

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Passerade tomater
1 förp
Chili flakes
½ förp
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
3 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Risoni
1 dl
(Vete)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Chili flakes
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 634 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Finhacka gul lök. Skala och tärna morot. Skär selleristjälk i mindre bitar. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs salsicciafärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök, morot och selleristjälk, fräs ytterligare ca 3 min.
Blanda ner torkad timjan, passerade tomater, chili flakes, kycklingbuljong, vatten och rödvinsvinäger. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp och tillsätt risoni. Sjud ca 15 min, rör om regelbundet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten om den känns för tjock.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Lägg upp soppan i djupa tallrikar och toppa med chili flakes (efter egen smak). Servera med surdegsbröd.
Smaklig måltid!