Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Rostad paprikasoppa
med vitlök- och rosmarinbröd3.85 (145)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Olivolja
2 msk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 718 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 92 g
- Protein: 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Halvera tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Häll av och skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Dela baguetten på längden och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, rosmarin/timjan mix och lite salt i en skål. Pensla blandningen över brödet. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes (efter egen smak) ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Toppa soppan med lite torkad oregano. Servera med rosmarinbröd och bönspread.
Smaklig måltid!