BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
Utan gluten

BBQ-stekt fläskkotlett

med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
4.08 (1250)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitkål
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
BBQ-sås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
 Lägg potatis (halvera de stora potatisarna) på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda rödvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla vitkål och schalottenlök. Skala och grovriv morot. Blanda ner allt i bunken och låt marinera till servering. 
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min och krydda med salt. Blanda ner BBQ-såsen och låt koka ihop ca 1 min.
Servera BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, kålsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!