Laktosfri
Utan gluten
Kyckling Greta
med lökrostad potatis, äppelsallad och dijonnaise4.11 (1297)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- äggula
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Salt
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
2 st
Mixsallad
30 g
Gul lök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
Äggula
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 627 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 12 min. Grovhacka gul lök. Blanda lök med potatisen och rosta allt ytterligare ca 7 min.
Blanda majonnäs, dijonsenap och salt i en liten skål.
Blanda vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Skär äpple i små tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
Finhacka gul lök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar (ca 3 bitar per filé). Stek i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner kycklingen i senapsblandningen.
Servera kyckling Greta med lökrostad potatis, dijonnaise och äppelsallad.
Smaklig måltid!