Tomatsoppa med färsk oregano och quesadillas
0,7 kg CO2e
Vegetariskt

Tomatsoppa med quesadillas

med färsk oregano
4.13 (926)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Oregano
20 g
Morot
2 st
Gurka
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hacka bananschalottenlök och tärna tomat grovt. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de tärnade tomaterna, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
Ta soppan från värmen och rör ner créme fraiche. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
 Lägg upp hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela riven mozzarella och lite salt över bröden. Lägg på de resterande bröden som lock. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Värm bröden ca 1 min per sida så att osten smälter något. 
Plocka blad från oregano. Skär quesadillas i mindre bitar. Toppa tomatsoppan med oregano. Servera med quesadillas och grönsaksstavar.
Smaklig måltid!