Pasta med snabb svampsås, färdiggrillad kyckling och ruccola

Pasta med snabb svampsås

färdiggrillad kyckling och ruccola
Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ förp
Olja
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Skivad kycklingfilé
1 förp
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet när du häller av pastan.
Skär gul lök i mindre bitar. Se över champinjonerna om de behöver sköljas. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök, pressad vitlök, torkad timjan och champinjoner ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong. Koka upp och sjud tills pastan är klar. 
Mixa svampsåsen med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner skivad kycklingfilé och avhälld pasta. Blir den för tjock, späd lite med det sparade pastavattnet.
Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan, ruccola och chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!